/Themes/kupimilenik/images/theme/baner.png

Автор Тема: Гризење на се што ќе стигне !  (Прочитано 411 пати)

Отсутен Hanibal

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 1294
    • Погледај го Профилот
Неколку куќи подалеку од кај што живеам, има еден пит. Стар е 4 месеци. Имат проблем сопствениците со тоа што кутрето гризе се што ќе стигне, но поголемиот дел од проблемот е што гризе по рацете по нозете секаде. Можете ли да ми дадете некој совет за овој проблем за да поработам со кутрето. Знам дека ги менува забите, има доста играчки, но хроничното гризење е страшно  :-X
Спие !!!

Отсутен Hanibal

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
Одг: Гризење на се што ќе стигне !
« Одговори #1 на: 15:59, 27.10.2010 »
Помош од некој?
Спие !!!

Отсутен Nena

• Hero Member
  • Пораки: 577
  • Others envy, owners pride
    • Погледај го Профилот
    • Play Full Team labradors
« Одговори #2 на: 16:45, 27.10.2010 »
Треба јасно да му се стави до знаење на кучето дека гризењето раце е ндозволено, во моментот кога ги гризе, можат да го фатат за врат и да го кутнат на земја, да го држат така 1 минута (доминација) (без грубости и викање, без силни туркања, само остро Не) Потоа да му ја понудат неговата играчка, и да го поведат да игра со неа, а доколку ја прифати да следи мала награда.
Друг метод не знам, овој се покажал како успешен.

Отсутен Hanibal

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #3 на: 19:31, 27.10.2010 »
Ќе пробам јас па ќе ви кажам. Уште некој метод ако знае некој навистина би бил од корист.
Спие !!!

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 3071
    • Погледај го Профилот
« Одговори #4 на: 20:02, 27.10.2010 »
Istoto,so taa razlika sto nema posle kaznata da go povikam na igra. Negovoto odnesuvanje go lisuva od pravoto na igra. Kako dominanten ti go odreduvas pocetokot,krajot i pravilata na igra.
Labs are kids covered in fur

Отсутен Nena

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #5 на: 20:08, 27.10.2010 »
Поведувањето кон игра мислам дека е важно за мало кутре, затоа што играта не е награда сама по себе во овој случај, туку е насочување кон дозволеното дејствое, кое подоцна би било позитивно наградено.

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #6 на: 20:50, 27.10.2010 »
Da,no maloto kutre mora da svati deka negovoto odnesuvanje ne e prifatlivo. Nekolku minuti posle kaznata i igra,toa mi izgleda kako razgaluvanje. Toa ke svati deka kaznata e nekojku minuti i po nea sleduva igra,sto znaci deka povtorno ke griza za da igra.

Отсутен Nena

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #7 на: 21:29, 27.10.2010 »
да, ама кај многу мало кутре, додека да укопча и да ги рзграничи помите, нудењето на неговата дозволена играчка може да му биде насока, истото дејство само насочено кон различен предмет.

Отсутен Hanibal

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #8 на: 21:31, 27.10.2010 »
Jas prvo мислам дека е најдобро да го учам на награда и казна, едно 2-3 дена додека укоипча што како, паралелно со тоа да поработам околу грицкањето.
Спие !!!

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #9 на: 21:35, 27.10.2010 »
Mnogu e potesko pokasno da gi postavish temelite za dobro i loso. Vo toj period se za nego e igra. Stavanjeto akcent samo na igrata ke predizvika potesko prifakanje na kaznata i dominantnosta.

Отсутен Nena

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #10 на: 22:04, 27.10.2010 »
Акцентот напротив, не е на играта туку на доминацијата на човекот - со туркањето во моментот на гризање раце и држењето на земја

Отсутен maki

• Newbie
  • *
  • Пораки: 1
    • Погледај го Профилот
« Одговори #11 на: 03:11, 08.01.2012 »
 :( Ve molam za pomos. Imam kucence od rasata mal nemacki spic staro 2 meseci. Grize se sto ke stigne, posebno race i pritoa neznam dali e normalno bidejki so nego nemozes za se igras, racete treba da gi drzis gore. Pritoa ako prbobam da go skaram reagira uste poburno teglejki me za nogavica. Imam cuvstvo kako da ima napadi na besnilo koi traa nekoj edno pola saat ineznae so pravi trca kako ludo i grize se zivo mi ripa od race i posle zaspiva kaj ke se najde. POMOS !!! Sto da pravam ????

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #12 на: 09:55, 08.01.2012 »
Сеуште е рано за мењање запчиња...морате да се потрудите да бидете построги и истрајни во казната. Доколку ве гриза строго и остро НЕ! и играта престанува, потоа го игнорирате. Играта, галењето и се останато трае додека вие сакате, а не додека сака кутрето. Доколку мислите дека е некој нервен проблем обратете се кај ветеринар.

Добредојдовте на форумот!

Отсутен DAGI

• Newbie
  • *
  • Пораки: 13
    • Погледај го Профилот
« Одговори #13 на: 16:31, 05.02.2012 »
Jas imam problem so moevo koga grize vesnici sto mu gi postavuvam za da mocka... isto taka i kabli grize znam deka mu rastat zapcinja i neprijatno mu e pa mora da grize... koga go pravi toa go kaznuvam so strogo ne i mu ja davam negovata igracka i koga ke pocne da ja kasa nea go galam kako znak za toa deka treba... no toj koga ja nema nea prodolzuva da grize se i koga go nosam da mocka i kaka na vesnici partal gi prai... sto treba da napravam ?

Отсутен Stekso

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 935
    • Погледај го Профилот
« Одговори #14 на: 18:00, 05.02.2012 »
нормално е да грицка се во периодот кога ги менува забите, но секако треба да се поставиш ти како авторитет , да се поставиш строго и да го искараш кога ке грицне кабел или нешто што не треба. Околу весниците исто така , кога ке грицне весник ќе го искараш убаво и ке му дадес на дознаење дека не треба да го прави тоа !
WwW.KuPiMiLeNiK.Mk   - Sajt i Forum Za Domasni Milenicinja