/Themes/kupimilenik/images/theme/baner.png

Автор Тема: Која е најквалитетната храна за кучиња ?  (Прочитано 2067 пати)

Отсутен Nastasja

• Sr. Member
  • Пораки: 320
  • English cocker spaniel ..Prince Charles
    • Погледај го Профилот
        Purina  е производител на кучешка храна но на повеќе марки..Еве да ја земеме една од марките како на пример : Pro Plan. Дали оваа кучешка храна можеме да ја наречеме најдобра?
Royal Canin  е сосем друга марка на храна со др. производител. И оваа марка може да се каже дека е најдобра?
Или пак останатите марки : Pet Lovers soul ,Pedigree, Chappie, Trainer  и др. ???
Charles-prince of dogs ! ^^
English Cocker Spaniels are the most joyful friends you ever had!

Anima Activist ( association for protection all animals) : http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Animal-Activist/11515471

Отсутен NRGMKD

• Newbie
  • *
  • Пораки: 47
    • Погледај го Профилот
Неможеш да издвоиш која е најдобра марка на храна. Секој одгледувач или што чува куче, има свој фаворит, т.е таа храна која највеќе ја прифаќа неговиот миленик.
Но може да се направи друго класифицирање... Согласно квалитетот и содржината на храната... Според мене доста квалитетна храна е Оливер... Одлични состојки има во неа, и е доста скапа, дури и со производна цена. Донекаде и ја надминува цената на Ројал Канин-от... Чапи сите знаеме дека спаѓа во економи класата, т.е храна со низок квалитет. Педигрии во некоја средна класа, Траинерот исто некаде котира помеѓу средна класа и Премиум. Има многу параметри... Пак ќе кажам.. Секој има свој фаворит..

Отсутен Stekso

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 972
    • Погледај го Профилот
Апсолутно неможе да се издвои најдобра храна , можеме ситње тука да фаворизираме тип и бранд но сепак .....сметам дека неможе да се издвои најдобар бренд....
Лично јас имам една доста интересна ситуација , моето куче на пример ја одбива да ја јаде Ројал Канин како најквалитетна храна па и далеку најскапа од другите а најдобро и влијае Брит или пак Нутрам .....да...зачудувачки ....
Кога сме кај Ројал Канин , на повеќе странски форуми каде се водат дебати за оваа храна и за сите брендови на храни имам прочитано дека Ројалот е медицински создадена храна која им ствара зависност на кучињата и после пробувањето на Ројал они стануваат зависни и ја одбиваат секоја друга храна , хммм  да , зачудувачки но денес толку е напредно се па што и не би ме изненадило и ова да е вистина....лично јас во контакт со многулуге со кој секојдневно се гледам и зборам за храната на нашите кучиња го делат тоа мислење и има луге кој и тоа како имаат проблем со тоа и со Ројалот...кучињата им се зависни и неможат да сменат на друга храна....
Така да муабетот ми е у насока дека според мене неможе да издвоиме најдобар бренд на храна , денес на пазарот има многу храни и тоа е поединечно за секое куче која храна највеке му одговара...барем јас така мислам ...
Еве слободно можеме и да подебатираме на оваа тема....
WwW.KuPiMiLeNiK.Mk   - Sajt i Forum Za Domasni Milenicinja

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 3216
    • Погледај го Профилот
Stefan hranata Royal kanin ovde i vo stranskite zemji se razlikuva i toa mnogu. Toa e fakt koj mnogu luge go imaat kazano.
Labs are kids covered in fur

Отсутен Viktor_AB

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Пораки: 1034
    • Погледај го Профилот
Ne e slucaj samo so rojalot!
Sekoja hrana koja se proizveduva nadvor od maticnata fabrika odstapuva so kvalitetot.
Zatoa domasno mevce :) :D
American Bulldog Macedonia

Отсутен Eli-Nani-Tea

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Пораки: 1114
    • Погледај го Профилот
Stefan jas ne mozam da se soglasam so tebe.Prvoto kuche sto go imas rotvajlerka jadese Rojal dve godini i ne stana zavisna naprotiv sekogas koga ke i kupev skapa hrana ne ja jadese a i kupam "slama "hrana super si ja jadese.Za Tea koga ja zemavme do 1-1,4 jadese Rojal i super bese pa preminavme na Propak i taa ja jade bez problem a sega od kako imavme pogolem problem so laznata bremenost ni rekoa samo hrana sto sodrzi naj malku proteini pa preminavme na naj eftinite hrani sto hi ima vo pet shopot vkluchuvajki ja i chapi i pedigre adult za koi hrani moram da priznaam deka Tea naj ubavo gi jade.
Znachi se e do kucheto i do negovite zelbi ;)
« Последно менување: 23:00, 23.06.2010 Eli-Nani-Tea »

Отсутен Nena

• Hero Member
  • Пораки: 578
  • Others envy, owners pride
    • Погледај го Профилот
    • Play Full Team labradors
Барф.

Отсутен Zlatko Jakimovski

• Newbie
  • *
  • Пораки: 33
    • Погледај го Профилот
hrana sto sodrzi naj malku proteini pa preminavme na naj eftinite hrani sto hi ima vo pet shopot vkluchuvajki ja i chapi i pedigre adult za koi hrani moram da priznaam deka Tea naj ubavo gi jade.
Znachi se e do kucheto i do negovite zelbi ;)

Mnogu jasno deka ke gi jade tie hrani, koga ima mnogu, aditivi, boi, dodatni vkusovi.... ;) Bitno e kako tie vlajaat na kuceto... ;)

Koga bi Biral, momentalno ne bi izvdoil nisto od Royal, Brit Care, i Purina ProPlan, :) Royal ne sum zemal dolgo vreme, Purina skoro 1 vreka, mi bese zemal pogreska Tatko mi od Petcentar ( Novi Beograd ) Hranata e xtra, dodeka Brit Care e prica za sebe, verojatno neneprocuenata hrana, vo sporedba so Royal, a kvalitativno ednakva, duri nekoi formuli se jaci od Royal... ;) Mene mi pravi merak toa sto ima mnogu malku izmet, a mene toa mi e najbitno bidejki sum mrzliv, na setanje, i te stvari, jbg koa stamuvam u 18h ;)

Отсутен dvm.Carlson

• Newbie
  • *
  • Пораки: 23
    • Погледај го Профилот
Во последно време имам приметено многу алергиски реакции од Пурина ? Вас ви се има ли случено нешто такво или познавате некој со истиот проблем ?

Отсутен Viktor_AB

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
Dosega ne sum sretnal nikoj so vakov problem!Dali e sigurno do hranata?

Отсутен dvm.Carlson

• Newbie
  • *
  • Пораки: 23
    • Погледај го Профилот
Dosega ne sum sretnal nikoj so vakov problem!Dali e sigurno do hranata?

100% :) барем тоа можам да го препознаам . Кога се рани кучево со нејзе се воспалува на абдоменот цело и се јавуваат полиња на пигментација на кожата . Моментално е на диета и после 10тиот ден да се смири воспалението ќе го бараме причинителот што ја предизвикува алергијата. Ќе видиме дали е говедското месо или нешто друго....Додека е на друга храна си е нормално без никаква реакција.

Отсутен Kalcho

• Newbie
  • *
  • Пораки: 28
    • Погледај го Профилот
Orijen, Innova EVO.

Stefan hranata Royal kanin ovde i vo stranskite zemji se razlikuva i toa mnogu. Toa e fakt koj mnogu luge go imaat kazano.
Јас ја хранев дејзи со Royal Canin и во Македонија и сега во УСА, не сум приметил никаква разлика во храната.
The rich man’s guardian and the poor man’s friend, the only creature faithful to the end.

Отсутен adolf

• Newbie
  • *
  • Пораки: 5
    • Погледај го Профилот
Kalco be, do USA li stignavte so Dejzi?
Kazete mi kade moze da najdam HILL'S. Kolku sto razbrav kaj nas veke ne se nosi. Ako ima nekoj, nekoja informacija ke mi bide od golema pomos (sensitive skin)   ;).

Отсутен Viktor_AB

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
@adolf Hills imas kaj sekoj veterinar.Zosto Hills?

Se slozuvam so Nena za izborot.

Отсутен adolf

• Newbie
  • *
  • Пораки: 5
    • Погледај го Профилот
Ima ama nema sensitive skin. Mi treba za ajaks-retriverot. Imame problemi eve veke 6-7 godini so alergii. Lani vo maj koga pocnav da mu ja davam HILL'S sesitive skin do posledno april, maj ovaa godina, kuceno se oprai 100% I koga ja snema taa hrana pak svrtev na ovie so gi ima momentalno, bozem hipo alergenik i povtorno ista pesna. Zime lete e so kragnja da ne gi siri ranite so lizenje i grizanje...

Photobucket