/Themes/kupimilenik/images/theme/baner.png

Автор Тема: Посластици  (Прочитано 570 пати)

Отсутен Hanibal

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 1304
    • Погледај го Профилот
Посластици
« на: 23:20, 14.05.2010 »
Какви посластици му давате на вашето куче, дали домашно приготвени или купечки. Кои се најпривлечни, која цена се, причини поради кои им ги давате на вашите миленици....
Спие !!!

Отсутен Aurora

• Full Member
  • Пораки: 118
    • Погледај го Профилот
Одг: Посластици
« Одговори #1 на: 19:35, 15.05.2010 »
Најчесто купечки, вид на коски, стапчиња... највеќе за изложби и нормално после секој тренинг и успешно завршена работа  ;)

Отсутен Nena

• Hero Member
  • Пораки: 578
  • Others envy, owners pride
    • Погледај го Профилот
    • Play Full Team labradors
« Одговори #2 на: 19:45, 15.05.2010 »
Купечките постастици се ѓубре  ;D
Ништо хранливо, давајте ги што поретко.
Кај нас, најчесто награда е зрно храна.

Коко има добар рецепт за домашни колачи, нека постави  ;D

Отсутен Hanibal

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 1304
    • Погледај го Профилот
« Одговори #3 на: 19:57, 15.05.2010 »
Има едни демек се со коскена срж, ама како и да е Астра многу ги сака. Инаку оние лентите што се од говедска кожа не и се многу по ќеф.
Спие !!!

Отсутен NRGMKD

• Newbie
  • *
  • Пораки: 47
    • Погледај го Профилот
« Одговори #4 на: 13:43, 17.05.2010 »
Пробав со еден куп различни посластици и приметувам дека Теа нешто посебно не ги сака...
Кекси во вид на коска, полнети со пилешко, говедско месо, обични, со вкус на чоколада, со мирис на ванила, коски од кожа, роловани кожи.... ништо... дури знае и да заврти глава ако и ги нудам... повеќе делува како што кажа нена зрно до две храна, отколку тие... инаку еднаш пробавме и направивме со сопругата колачиња за теа....
отприлика беше вака..

Пченкарно брашно, оризово брашно, малце сол, минерална вода, ситно мелено варено пилешко мевце убаво исцедено од водата, 1 јајце, 1 чаша млеко... убаво месено и после се печат во подмачкано плехче...
Значи точните количини не ги знам, но отприлика ви кажав како иде припремата на колачињата....
Ефектот беше ВАУ.... дури и прсти ќе ми скинеше рипајќи по нив...

Отсутен bruno of happy dog house

• Full Member
  • Пораки: 227
    • Погледај го Профилот
« Одговори #5 на: 16:56, 17.05.2010 »
Za gotovite i bez da se kaze treba da se znae deka se stetni,osobeno tie so vestacki boi,crveni zeleni a i nema nisto hranlivo vo niv...nekolku pati imame kupeno cokolada od SANAL firmata,toa go ima ovde,mnogu ja saka Bruno0 so tie topcinja ustvari go nauciv da vrsi nuzda kako sto treba,nema kuce sto ke im odolee...koski isto zemame,presovani,salamki ama se e umereno i ne e sekojdnevno,koga kupam imam za cel mesec od tie salamkite i najcesto gi davam, koga ni dojdat gosti,oti ova koga se zakaci bara celo vnimanie za nego,lae,skoka po niv a nekoi se plasat,so koskite se zanimava i ne pravi galama :P :-*

Отсутен mopsolina

• Newbie
  • *
  • Пораки: 14
    • Погледај го Профилот
« Одговори #6 на: 18:09, 26.10.2010 »
Na moja golema radost Brit razvi odlicni poslastici, mislam deka duri se edinstveni na pazarot so super premium linija. Se vikaat Lets bite, gi ima 16 vida i sto e najvazno sostavot e 90% i 100% meso (pile, patka, tuna, sea food, dziger....).
Pobarajte vo Pet Supplies, Zoovet, Veterinar Denis, Cezar i ostanatite poseriozni pet Shopovi.

Отсутен DAGI

• Newbie
  • *
    • Погледај го Профилот
« Одговори #7 на: 18:18, 04.02.2012 »
имам француски булдог стар скоро 2 месеци и се обидувам да го научам да врши нужда на одредено место... од почеток му давав купечки посластици од локален пет шоп и многу ги ладеше но имаше и поголем апетит... дали е можно зошто се лоши да му го намалат апетитот и да му го расипат стомакот зошто приметив дека веке не ги чаде како порано... сакам да најдам квалитетни посластици со кои ќе можам да го дресирам и учам... помош !

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 3216
    • Погледај го Профилот
« Одговори #8 на: 20:02, 04.02.2012 »
Ако се оние од пресувана кожаи кај нас понекогаш не ги обожаваат баш...можеш да користиш дехидрат(доколку со него го храниш) и тој е добра залажувалка.
Labs are kids covered in fur

Отсутен DAGI

• Newbie
  • *
    • Погледај го Профилот
« Одговори #9 на: 02:07, 05.02.2012 »
da da bas denes probav so toa i go saka isto taka i salama malce mu dadov ripa ko zajak mnogu saka samo ne sum siguren dali da prodolzam so obicna salamka... inace da mu davam dehidrat od Brit i na opakovkata pisuva za kucinja pod 3 meseci sto tezat do 2 kila da mu davam maksimum 20 grama na den ??? ne e toa mnogu malce ?

Отсутен Stekso

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 972
    • Погледај го Профилот
« Одговори #10 на: 12:56, 05.02.2012 »
Dagi , mislis 20 gr na obrok ?
WwW.KuPiMiLeNiK.Mk   - Sajt i Forum Za Domasni Milenicinja

Отсутен DAGI

• Newbie
  • *
    • Погледај го Профилот
« Одговори #11 на: 16:27, 05.02.2012 »
znam deka treba da mu davam 20 grama na obrok ama na kesava pisuva 20g (Daily)

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #12 на: 21:05, 06.02.2012 »
Мене тоа ми е многу малку...ама јас имам лабрадор  ;D па се ми е малку  :-[

Отсутен DAGI

• Newbie
  • *
    • Погледај го Профилот
« Одговори #13 на: 21:24, 08.02.2012 »
Poveke jadi koga mu gi topam vo jogurt... samo nejkam da se navikne na toa pa da nemoze posle suva da ja jade.. dali da mu stavam samo vo predvidenoto vreme koga treba da jade pa ako ne jade da mu ja ostavam ili da prodolzam da mu ja davam so jogurt

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #14 на: 22:39, 08.02.2012 »
Значи привикнувањето оди постепено, најпрво му ја топите а потоа се помалку и помалку додавате сува храна, за да на крај целосно премине на сув дехидрат. Доколку се работи за дехидрат кој е сув може да остане оброкот бидејки ништо нема да се случи, мегутоа доколку е натопен со јогурт не би го оставила, за да не се расипе. Кучињата јадам првите 10 мин(зборувам за готвена храна) она што ке им остане се фрла потоа, мислам јас не би го дала истото јадење повторно. Ајде представете ни го вашиот миленик  :)

Photobucket