/Themes/kupimilenik/images/theme/baner.png

Автор Тема: Исхрана за малечко кученце  (Прочитано 543 пати)

Отсутен Stekso

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 972
    • Погледај го Профилот
Еве да ја отвориме и оваа тема  ИСХРАНА ЗА МАЛЕЧКО КУТРЕ

Поаѓајки од моето искуство од како ја земав МИА  со исхраната сметав дека треба да ја отворам и оваа тема,имено,она е ептен бебе има 60 дена , секако почнав со дихидрат  папи јуниор но гледам дека премногу е мала и едвај го јаде ,го натопив со водичка или со јогуртче за да се набубри и еве сеа си го јаде,од време на време и давам ориз варен со морковче,вади запчиња па по некогаш и корка лебче за да игра пред се и да го џвака .
Што ли уште ми е потребно,какви се вашите искуства?
Малку и ми е поослабната од кога ја земав,дали проблемот е дека се навикнува на нова храна или нешто друго незнам....али сеа веќе и се зголеми апетитот па се надеваме дека ке ја врати килажата која ја имаше предходно.
Какви се Вашите искуства со оваа проблематика?
WwW.KuPiMiLeNiK.Mk   - Sajt i Forum Za Domasni Milenicinja

Отсутен bruno of happy dog house

• Full Member
  • Пораки: 227
    • Погледај го Профилот
Одг: Исхрана за малечко кученце
« Одговори #1 на: 01:32, 13.04.2010 »
I nie bevme na domashna koga go donesov bruno okolu eden mesec,oti dehidrat nemozeshe ni da pomirisa...toa e oriz so pileshko nasitneno,oriz so dziger pasirano+morkov,varena riba oslic bez koski so oriz,rendano vareno jajce...ama meshaj ako jade i dehidrat nakisnat,polesno ke go prifati posle ;)

Отсутен Nastasja

• Sr. Member
  • Пораки: 320
  • English cocker spaniel ..Prince Charles
    • Погледај го Профилот
Одг: Исхрана за малечко кученце
« Одговори #2 на: 22:14, 23.04.2010 »
Carli go hranam 4 pati dnevno i rasporedot mu e vaka:
1 obrok: Griz
2 obrok:kuceska hrana
3obrok:kasa so pilesko + morkovi
4 obrok: kuceska hrana
Charles-prince of dogs ! ^^
English Cocker Spaniels are the most joyful friends you ever had!

Anima Activist ( association for protection all animals) : http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Animal-Activist/11515471

Photobucket