/Themes/kupimilenik/images/theme/baner.png

Автор Тема: Природни играчки(стапчиња) VS Купени играчки  (Прочитано 754 пати)

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 3216
    • Погледај го Профилот
Па друштво кои се вашите искуства. Кај нас Астра обожава да си игра со стапчиња, но пред некој ден настрада малку, па сега веќе стапчињата ни се на црната листа. Инаку си игра со тениски топчиња и од тоа најмногу се растрчува. Или пак сака да се тегли со мене, ако најдеме некое јаже или партал.. ама за кратко време не останува ништо  ;D
Labs are kids covered in fur

Отсутен Eli-Nani-Tea

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Пораки: 1114
    • Погледај го Профилот
Наде и јас имам негативно искуство од играњето со стапче,Теа минатата година си го исече цело грлото баш околу крајниците,и отече, цела недела примаше инекции,и што е нај тешко од што ја болеше грлото не сакаше ништо да јаде.Се мачеше 7-8 дена едвај на почетокот со лажица ја раневме,па со супи па да пројаде како што треба.
Затоа подобри се готовите играчи ама понекогаш стапчето е многу поинтересно ???

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
Кај нас Астра е на антибиотик, неколку дена, денес ја боцнаа ке биде сигурно на некоја полесна храна, па ке видеме како ке помине.

Отсутен Hanibal

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 1304
    • Погледај го Профилот
Сега идам од ветеринар. Прво и дадоа анестезија, па потоа вршеа увид, немаше парчиња од дрвото во грлото, само прободна рана под јазикот. Ја исчистија раната локално, ја боцкаа со антибиотик и витаминска инекција. Инаку терапијата и е 5 дена по двапати пола апче амоксиклав (антибиотик) и гентамицин инекција. До незгодата дојде при играње, па се надеваме дека ќе биде се во ред.
Спие !!!

Отсутен bruno of happy dog house

• Full Member
  • Пораки: 227
    • Погледај го Профилот
Boze sega duri gledam deka imalo incident :'(
Milsam deka e normalno odvreme navreme i da se sluci takvo nesto,osobeno za temperamentni kucinja kako labrador i site pokrupni rasi...neznam moze i gresam,ne e vazno.Pamet za dr pat...nema nisto loso vo igrata so prirodni stapcinja,sepak edna ubava dolga koska od guma ili namotano jaze e daleku pobezbedno a i trae dolgo...nie se sto imame kupeno korisitme i neznam uste si e zdravo iako nonstop si igrame,a Bruno moj ima edna korpa igracki...ne se site specijalni,nekoi se kupeni od apteka,za deca.

Отсутен Nastasja

• Sr. Member
  • Пораки: 320
  • English cocker spaniel ..Prince Charles
    • Погледај го Профилот
Jas sum poveke za kupeni ..ne se opasni..i tie sepak super se za kuceto ! Prirodnite mozat da bidat i opasni kako sto vidovme  prethodno
Сега идам од ветеринар. Прво и дадоа анестезија, па потоа вршеа увид, немаше парчиња од дрвото во грлото, само прободна рана под јазикот. Ја исчистија раната локално, ја боцкаа со антибиотик и витаминска инекција. Инаку терапијата и е 5 дена по двапати пола апче амоксиклав (антибиотик) и гентамицин инекција. До незгодата дојде при играње, па се надеваме дека ќе биде се во ред.

PODOBRI SE KUPENITE STAPCINA  ;D
Charles-prince of dogs ! ^^
English Cocker Spaniels are the most joyful friends you ever had!

Anima Activist ( association for protection all animals) : http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Animal-Activist/11515471

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
моментално се држиме до тениски топчиња... белки нема да се задавиме и од нив  ;D

Отсутен Nastasja

• Sr. Member
  • Пораки: 320
  • English cocker spaniel ..Prince Charles
    • Погледај го Профилот
:) nema nema
Charles-prince of dogs ! ^^
English Cocker Spaniels are the most joyful friends you ever had!

Anima Activist ( association for protection all animals) : http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Animal-Activist/11515471

Отсутен Kalcho

• Newbie
  • *
  • Пораки: 28
    • Погледај го Профилот
моментално се држиме до тениски топчиња... белки нема да се задавиме и од нив  ;D

Мене ми е страв од тениски топчиња. Јас користам:

Kong

или топка со врвца

The rich man’s guardian and the poor man’s friend, the only creature faithful to the end.

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
Nie nemame loso iskustvo so topcinjata do sega,vo posledno vreme si igrame i so jaze,se teglime,se brkame i duri izgleda pozabavno za Astra

Отсутен Hanibal

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
Кај нас нема топки со врвца, многу практична работа, барем нема да имам полна рака со лиги  ;D тениските топчиња се добри за играње, нема никаков проблем со нив, доволно се големи за да неможе било кое куче а ги голтне, е собираат лиги и целите се полнат, тоа е огромен проблем. Играњето со стапчиња треба да се избегнува во најголема можна мера, како прво може лесно да се отчепи заб на кучето, друго може да се отчепи парче од него и да дојде до компликација. Може да се направи играчка кога од телешка или свинска коска ќе се извади средишниот дел, па потоа ќе се наполни со паштета или сирње, а може и тоа и тоа, така кучето кога е само ќе помине цел ден обидувајќи се да ја дофати храната во средиштето на коската. Оваа играчка не треба да стои долго време бидејќи се расипува.
Спие !!!

Отсутен Kalcho

• Newbie
  • *
  • Пораки: 28
    • Погледај го Профилот
Кај нас нема топки со врвца, многу практична работа, барем нема да имам полна рака со лиги  ;D

Jас имам видено во пет шопот во Тетово, но сигурен сум дека ги има и на други места.
The rich man’s guardian and the poor man’s friend, the only creature faithful to the end.

Отсутен Nena

• Hero Member
  • Пораки: 578
  • Others envy, owners pride
    • Погледај го Профилот
    • Play Full Team labradors
Топчиња со врвка има во скоро секој пет шоп.

Отсутен Hanibal

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
Кај нас нема  >:(
Спие !!!

Отсутен Eli-Nani-Tea

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Пораки: 1114
    • Погледај го Профилот
Bojan jas imam 2 ako ne gi izgriza Tea ke ti poklonam edno koga ke se vidime.

Photobucket