/Themes/kupimilenik/images/theme/baner.png

Автор Тема: Кане Корсо- Cane Corso (FCI-Standard N° 343 / 06. 06. 2007/ GB) 5 ДЕЛ  (Прочитано 12333 пати)

Отсутен Green House of Baron

• Sr. Member
  • Пораки: 379
  • Green house of Baron
    • Погледај го Профилот
dali demodikoznoto kuche bilo Cane Corso? jas dobiv informacii takvi, zatoa i ve prashuvam vas koi znaete da se iznesete i da pomognete

Отсутен zmija

• Sr. Member
  • Пораки: 432
    • Погледај го Профилот
Alek izvini ama vetiv deka nema da gi zamaram lugevo na forumov a i mislam deka i teza da ti donesat sega dzabe!Ti si sam bendisan i nesamokriticen covek pa fakti za tebe se samo zborovi koi gi gledas od napred i nazad i sto! TI SI PROFESIONALEC -Sara 5,CAC,CACIB,BOB + parenje so Vice World Viner DOK SM + 3 PC za KSM nema sto covek Profesionalec!SEKOJA CEST ti si sam vo pravo sam za sebe!

Отсутен adzo

• Hero Member
  • Пораки: 1046
    • Погледај го Профилот

Aman be ludje ispeka covekot :) pa kazete mu veke ednas dali e canecorso bolnoto kuce ;)

Отсутен Stekso

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 972
    • Погледај го Профилот
Adzo ! Bez provokacii !
WwW.KuPiMiLeNiK.Mk   - Sajt i Forum Za Domasni Milenicinja

Отсутен DiviMkdHouse

• Full Member
  • Пораки: 236
    • Погледај го Профилот

Aman be ludje ispeka covekot :) pa kazete mu veke ednas dali e canecorso bolnoto kuce ;)

adjence sedi miren ne provociraj se najde pameten nesto ovde koga ne se zbori ili prepukuva za tebe kutisi ne soli pamet ili tebe ti e seedno ako kuceto ti fati demodikosa  8) da toa e normalno za tebe  ???

Отсутен adzo

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
Stekso pa gledas i sam deka covekot ispeka a nikoj ne mu kazuva ???

Отсутен Eli-Nani-Tea

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Пораки: 1114
    • Погледај го Профилот
Divi bez provokacii

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 3216
    • Погледај го Профилот
Аџо, не паметувај и не провоцирај!
Диви немораш да се вмешуваш веднаш кога гледаш дека некој од администраторите и модераторите реагирал !
Labs are kids covered in fur

Отсутен Stekso

• Administrator
  • Hero Member
  • Пораки: 972
    • Погледај го Профилот
Почитувани читатели на темава ,

Како што ветивме така и го исполнуваме ветеното а тоа се однесуваше на прашањето во врска со дебатата на неколку страници подоле по ондос на бактеријата Streptococcus agalactiae .
 За да нема недоразбирање, нарушување на некој углед - одгледувач или одгледувачница,шпекулации и обвинувања кон некој сопственик и некое куче  при што истото би донесло неправда и штета- нарушен углед, по однос на темава ги консултиравме стручните лица од ВЕТЕРИНАР ЦЕНТАР -  ДР.ДИМЕ ВЕЛКОВСКИ.

Прашањето е - Др.Велковски , ве молиме за читатепите и посетителите на Кинологија Форумот да ни објасните стручно по однос на бактеријата Streptococcus agalactiae , од причина што во нашата тема на форумот имаме општи карактеристики за оваа бактерија ве молиме само во неколку реченици да ни го опишете начинот на пренесување.

ВЕТЕРИНАРЕН ЦЕНТАР - Др.Диме Велковски - Ви благодарам , ми преставува огромна чест и задоволство мие што ме консултирате за било која тема на вашиот форум кој го следам доста често и за истиот имате огромни честитки од мене и од целата екипа од Ветеринарен Центар.
 На жалост нашето време и обврски и темпо на работа се такви што неможеме секојдневно да учествуваме во истите дебати на него но се надевам дека преку вакви интервјуа и консултации ке бидеме и ние дел од Кинологија Форумот и отворени сме за секаков вид на прашања , консултации и дебати.
Што се однесува до вашето прашање во врска со бактеријата Streptococcus agalactiae  , доста опасна бактерија која може да предизвика огромни проблеми при здравјето на кучињата, поготово кучките во период кога се трудници,истата може да проследи и фателен крај за бебињата .
По однос на вашето прашање околу преносливоста на бактеријата - истата може да се пренесе само доколку постоеле блиски контакти со заразенето куче, се мисли на парење , лижење и слично но не и при мал контакт  , се мисли на душкање и сл. Оваа бактерија за да се активира и пренесе треба да има влез -контакт  но не и од блиска средба како што дебатирате погоре. Во теков на денот или најдоцна утре ќе ви обезбедам целосни теми по однос на ова  прашање и се надевам дека со тоа ќе помогнам да се разрешат сите дилеми и несогласувања. За сите прашања и консултавии можете слободно да го контактирате Ветеринарен Центар.

Почитувани , ова беше изјавата од Др.Диме Велковски - Ветеринарен Центар, се надевам во текот на денот ќе добиеме конкретна изјава и од другите ветеринари кој ги консултиравме. 
WwW.KuPiMiLeNiK.Mk   - Sajt i Forum Za Domasni Milenicinja

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
Уште едно инфо, јас се консултирав со мој колега, ке го замолам да се регистрира на форумот, па ако сака ке напише и нешто повеке.
Цитирам:„Поради ова се препорачува кога кучките се 40ти ден од бременоста да се направи бактериолошки тест со земање на брис од вагината и доколку има некоја бактерија се прави антибиограм. Кучката се терапира со антибиотик, за да таман има време да се излечи додека дојде времето за породување."

Отсутен adzo

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
Nade ne pametuvam tuku sakav samo da pomognam bidejki prasanjeto ne dobi odgovor.

Divi ne se napnuvaj oti ama ic ne si interesen ;)
« Последно менување: 10:29, 24.02.2012 Eli-Nani-Tea »

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
Ако те опоменам уште еднаш трет пат нема да можеш да ја читаш опомената  :)

Отсутен adzo

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
Nade ne mi se zakanuvaj ;)

I vprocem sto e toa tolku strasno sto sum napisal za da me opomenuvas >:(

Koga ima zakani i navredi nikade te nema :)  zosto?????

Отсутен malik

• Hero Member
  • Пораки: 576
    • Погледај го Профилот
Sto mislite kolku e pametno da se pravi incest ? Imam citano i pozitivni i negativni strani,koi se vasite viduvanja,dali vie bi napravile incest,zboruvam za dozvolen incest... ?

Отсутен Nade

• Administrator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
Аџо, јас своето си го кажав, а ти како сакаш сфати.  :)

Малик, инцест мислиш на линиско?

Photobucket