Добредојдовте на Кинологија Форумот..место каде што се дружиме и разменуваме искуства...Пријатен престој Ви посакува Кинологија Форум Тимот.
Nade normalno deka za da se izvadi maksimumot od edno kuce pokraj genetikata potrebna e i rabota, pravilna ishrana i srekja Ama nikako vo takov soodnos kako sto si napisala ti, povekje bi rekol deka e obratno, 90% genetika i 10% rabota. Kostur, glava, zabalo, boja na oko, losa agluvanost, boja... pa eve i se da e vizicki besprekorno kuceto moze da bide plaslivo ili agresivno i karakterot e genetika:) moze trebase da nabrojam sto moze da se koregira so rabota, mnogu e pokratok spisokot
Не е во ред Зелен да се однесуваш вака ....Малик е нов во расата и сака да учи , детето знае да гледа и јас не се сомневам дека ќе биде одличен одгледувач но сепак не е во ред ти како посикусен како што се нарекуваш да му се однесуваш на тој начин.Можеби имаш искуство , успеси и тоа никој не го негира но начинот на кој се однесуваш воопшто не е професионален и не му припаѓа на некој искусен одгледувач, мислам не ти доликува.Сите знаеме што е одгледувач , знаеме кој како зашто и на кој начин ги чува кучуњата, државава наша за жал е малечка па така се се дознава, место да бидеме сплотени и да не се гледаме како конплодилоенција а ние се убиваме со муабети , рекла - кажала , правиме лошо едни на други и слично , не е во ред, бугарите нека бидат пример за оваа раса и тоа како функционира тој нивни клуб таму а кај нас, секој нов љубеник во оваа раса од кога ќе раслиста по форумиве , јасно му е колку е саат и какви се луѓе псотојат.Ова е мое мислење , не би сакал да се карам со некој но читајки ве вас имав потреба да го напишам ова !
Jas definitivno rabotam i doduse srabotuvam po malku a se so cel da gi pobedam Bos SM, Gvido i site extra kucinja Stvarno ne znam kon kakvi pobedi bi se stremel ovde normalno koga i ovde ke ima top cc ke se trudam da napravam nesto podobro ( mislam deka toa e celta na site nas )jas param vo dvor ( zadolzitelno ) zosto koga jas parev so Dok SM pred skoro 2 i pol godini nikomu nisto a sega romani se pisuvaat za parenja nadvor http://farm8.staticflickr.com/7171/6770757655_45d399886f_z.jpghttp://farm8.staticflickr.com/7019/6620515091_c589514ae2_z.jpghttp://farm8.staticflickr.com/7160/6613140159_987930c78d_z.jpgeva pak nekoja slikicka od moite kucenca bez razlioka sto skoro nikoj ne gi komentira ( osven Eli,Denko ) a bas bi sakal komentari kakvi i da se samo ne komentari od tipot ( ubavo mu bilo imeto )Se spomnuvaat legla najdobri najlosi vakvi ili onakvi pa bas bi sakal da cujam ovaa kombinacija kade bi ja svrstale bez razlika sto e dvorsko parenje a dokolku toa e hendikep sledniot pat ke param na ulica ili vo Skolski dvor pa ako treba i na zeleznicka samo legloto da mi bide okvalifikuvano kako solidna bar sega ve pozdravuvam site
За ова несакам да дискутирам, само ке се надоврзам на Малик...во право си, барем во мојата раса врвните одгледувачи годишно имаат 1-2 легла од кои скоро сите кучиња остануваат кај нив или одат во двојно сопствеништво кај други врвни одгледувачи, да купиш куче од нив особено без препораки и како почетник е можно, меѓутоа многу,многу тешко и дооооста скапо.
Zelen osven baron i alaska(koi kolku sto znam se vo sopstvenost na vlatko) Se izlozuvani?Sto tituli ima Hera GHB ? Iralgonuma ? Mina ? Tigra ?
Како мислиш те чепкам? Не сум те споменала, и напишав во мојата раса... "Козо" ме вика само Ели
Цитат: malik на 00:13, 27.01.2012Zelen osven baron i alaska(koi kolku sto znam se vo sopstvenost na vlatko) Se izlozuvani?Sto tituli ima Hera GHB ? Iralgonuma ? Mina ? Tigra ?Vakvi prasanja mozat da postavuvaat luge koi sto idat na izlozbi. Koj si ti?-Ti na koja izlozba si bil? -Na koja izlozba si ja vodel tvojata kucka (licno)? -kolku legla imas izvadeno ti?